NAK DELETE BLOG TAPI TERLUPA EMAIL DAN PASSWORD? INI CARANYA ! - SISHAWA DESIGN

Hot

15.1.18

NAK DELETE BLOG TAPI TERLUPA EMAIL DAN PASSWORD? INI CARANYA !

Assalamualaikum ualls... Ualls pernah alami situasi ni tak? Buat satu blog tulis merapu merapan, kemudian lama-lama dah makin 'dewasa' terasa nak padam blog tersebut dan buat blog baru. Masalahnya, email dan password yang digunakan untuk uruskan blog lama tu sudah terlupa sama sekali. Alamak!! Apa nak buat?

Sebenarnya ada kaedah yang boleh di cuba untuk atasi masalah tersebut. Caranya ialah pergi ke  http://www.blogger.com/forgot.do kemudian masukkan URL blog yang hendak di padam itu.

- KLIK ATAS GAMBAR UNTUK LIHAT DENGAN LEBIH JELAS -

Sebagai contoh aku masukkan link blog ini sishawadesign dan team blogger terus carikan link blog tersebut dan hantar detail yg berkaitan ke email yang sedang aku guna sekarang.

- KLIK ATAS GAMBAR UNTUK LIHAT DENGAN LEBIH JELAS -

Apabila di check di dalam email, memang benarlah ada email yang di hantar oleh pihak blogspot atas perkara tadi. Sekejap je dah pun sampai... 

Blogpost bukan hanya beritahu email mana satu yang handle blog terbabit malah blogspot turut beri satu link sekiranya terlupa password bagi email yang uruskan blog terbabit.

- KLIK ATAS GAMBAR UNTUK LIHAT DENGAN LEBIH JELAS -

So, pada yang punya masalah terlupa password dan email bolehlah cuba cari di atas. Goodluck!!

Ohya, alang-alang bercakap soal terlupa.. JANGAN LUPA join contest yang sedang berlangsung di blog utama bermula pada 14 JAN - 06 FEB 2018

> KLIK SINI UNTUK LIHAT CONTEST =D7 comments: