FULL EDIT BLOG UNTUK NIEYLA NADIA - SISHAWA DESIGN
test banner

Hot

19.10.17

FULL EDIT BLOG UNTUK NIEYLA NADIA

Assalamualaikum ualls...

Kali ni giliran blog Seindah Cerita yang di miliki oleh Nieyla Nadia pula untuk di makeover. Warna yang menjadi pilihan Nieyl adalah merah dan mint.

Nampaknya sekarang ni ramai betul blogger yang sukakan warna mint. Mungkin sebab nampak fresh kot! Lagipun colour mint ni bila di gabungkan dengan apa-aa warna pun tetap masih nampak cantik dan menarik.

Inilah wajah blog Nieyl selepas di makeover. Dari header sehingga footer telah di beri sentuhan mengikut warna pilihan Nieyl. Bagi aku, bahagian yang paling aku suka untuk blog ni adalah pada tajuk sidebar. 

Pertama kali buat tajuk sidebar dengan design sebegitu...
Ini pula sentuhan yang di lakukan pada bahagian PROFILE PICTURE. Aku memang buat bahagian profile picture ni untuk semua blog yang aku design. Pelanggan hanya perlu beri gambar diri masing-masing dan aku sendiri yang akan designkan supaya nampak matching dengan wajah keseluruhan blog.
Pada bahagian PROFILE PICTURE ni akan turut di letakkan icon untuk semua akaun media social yang di miliki pelangggan. Aku akan letakkan juga kotak Search jika perlu.

 Untuk blog Nieyl, aku turut membuat label dengan design yang masih serupa untuk pages nya.


Ohya, Nieyl ada juga beritahu yang code cbox (shoutbox) nya tak nak keluar. Jadi aku pun cubalah sendiri tengok apa masalahnya. 

Betul lah macam apa yang Nieyl cakap,.. bila letak code kotak shoutboxnya  tu kat bahagian sidebar, blognya terus jadi macam berat sikit untuk di loading. Jadi aku ambil keputusan untuk letakkan di bahagian menu... Alhamdulillah terus blog jadi ringan dan mudah untuk di akses semula. So, aku buat lagi satu label untuk bahagian ni. Settle!!


Bila submit pada Nieyl, alhamdulillah dia terus setuju dengan design ni.... =D

22 comments:

  1. Dah tengok.. ai paling suka bahagian social media blogger nieyl tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. awa suka bahagian tajuk sidebar hehe

      Delete
  2. eh....blog awa dah lainnn....untunglahhhh hihi

    ReplyDelete
  3. cantik! dan blog sis awa pun cantik kebabomm!!!

    ReplyDelete
  4. Cantiknya! First time singgah sini. Fall in love. okay, masuk list dulu nanti baru makeover <3

    ReplyDelete
  5. warna mint tengah in kot hehe.. baju raya pun banyak yang pakai mint =D
    nampak fresh..

    ReplyDelete