Header Ads

Cara Cantikkan Garisan Underline

Underline selalunya biasa macam ni je kan?

Jadi sekarang ni sis ajar bagaimana untuk tukar underline ni supaya nampak lebih cantik dan istimewa. Lain daripada yang lain gitu.

Ini contohnya:
Sila ikut langkah di bawah ni satu persatu okay.

1- Login ke akaun blogger >> Dashboard >> Theme >> Edit Html

2- Klik cursor pada mana-mana bahagian di dalam kotak Html dan terus tekan Ctrl dan huruf F secara serentak (Ctrl + F) untuk membuka kotak search.

3- Copy dan Paste ayat kod di bawah ini ke dalam kotak search tadi dan tekan Enter
]]></b:skin>
4. Bila dah jumpa, Copy code di bawah dan Paste di atas (above) perkataan ]]></b:skin>  yang telah di cari tadi.
u{ text-decoration:none; background-image:url(IMAGE URL HERE); padding-top:6px; padding-bottom:10px; }

5. Sekarang tukarkan IMAGE URL HERE dengan salah satu link Url image underline yang telah sis sediakan kat bawah ni.

https://3.bp.blogspot.com/-ntvpw2izPZE/WM52jX1xxXI/AAAAAAAAC00/uklz3eQqgYMfEBeNKsqK5nMdP9MEq-66QCLcB/s1600/UNDERLINE%2BBORDER1.png

https://4.bp.blogspot.com/-_JwPihS_tmk/WM53fhgSD3I/AAAAAAAAC08/k974jDSfHQc3CQ3ivWr8vn03wGkpzlZBwCLcB/s1600/UNDERLINE%2BBORDER1.png


https://1.bp.blogspot.com/-SPxL-1ibs3U/WM55CRn1aQI/AAAAAAAAC1I/IlL35ALaC4ksfMQs4UJe42BNgS0RyaDcQCLcB/s1600/UNDERLINE%2BBORDER1.png

https://4.bp.blogspot.com/-IfCExyEOyfA/WM558BOFvuI/AAAAAAAAC1Q/Wq_1dCdDB90PAGDoExpUQ-6c83jtq1spACLcB/s1600/UNDERLINE%2BBORDER1.png

https://3.bp.blogspot.com/-ySQ7si_h9HA/WM56t_lbtAI/AAAAAAAAC1Y/Hz9DeduhHuM2yrdx09L1eIXmgg0s4YgSQCLcB/s1600/UNDERLINE%2BBORDER1.png


https://2.bp.blogspot.com/-t_zjF3i9q1k/WM57u45ObsI/AAAAAAAAC1g/z6TbixTc09UiUprM5aFn3bNO2aURNjaUQCLcB/s1600/UNDERLINE%2BBORDER1.png



6. Save!

Macamana? Berjaya tak? Sis harap kalian puashati... 









6 comments:

  1. Ada garis macam tu cantik jugak kan,...

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. silakan... nanti bagitau dah jadi ke tak ya

      Delete
  3. Nnt nak cuba..nampak mcm lawa. Hehe.
    Thanks sis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh cuba bg tau la jadi ke tak ya.. sama2 :D

      Delete

Powered by Blogger.