Cara Buat New Pages Pada Blog - SISHAWA DESIGN
test banner

Hot

23.3.17

Cara Buat New Pages Pada Blog

Bagaimanakah cara untuk buat new pages atau halaman baru pada blog?

1- Login ke akaun blogger dan terus pergi ke dashboard. 
2- Klik pada bahagian Pages
3- Klik pada New Pages. 

tutorial di sediakan oleh sis hawa

Sekarang isikan isikan semua detail yang berkaitan seperti di dalam gambar di bawah ni dan terus tekan Publish.

tutorial di sediakan oleh sis hawa


Bagaimana cara untuk dapatkan link pages tersebut?

Mudah saja. Awak hanya perlu pergi ke bahagian dashboard semula dan klik pada bahagian Pages sekali lagi seperti tadi. Kali ini awak hanya perlu view mana-mana pages mana yang awak nak dan copy lah address link yang telah muncul.

tutorial di sediakan oleh sis hawa


Selamat mencuba... happy blogging! :D

5 comments:

  1. yeayyyy... nak save info Awa ni... faham-faham je la untuk Liez ni kannnn..
    Thanks Awa

    ReplyDelete
  2. Macam tu pula.. kadang2 hairan nampak blog yang ada single page je.. yang widget2 sebelah kiri kanan hilang.

    Terima kasih atas info ni.. Saya akan cuba dekat blog saya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam-macam style blog sekarang ni. Janji kita tahu blog macamana yang kita suka. Tapi sis memang tak boleh la kalau hanya ada single page tanpa sidebar, rasa kekok. Hehe

      Delete